Stadion De Wageningse Berg weer trainingslocatie

Vanaf juli kunnen binnen- en buitenlandse voetbalteams de grasmat van Stadion de Wageningse Berg weer gebruiken als trainingslocatie en Hotel de Wageningsche Berg als uitvalsbasis gebruiken. Daartoe hebben Hotel de Wageningsche Berg en Stichting Future Center Wageningen overeenstemming bereikt.


Het gras van het hoofdveld van het voormalig voetbalstadion zal opnieuw worden ingezaaid zodat voetbalteams van binnen- en buitenlandse betaald voetbalorganisaties en nationale bonden het veld kunnen gebruiken voor trainingen en oefenwedstrijden. De teams verblijven dan in Hotel de Wageningsche Berg of in één van de andere hotels van de Jaap Venendaal Groep.
 

Bal rolt weer 

Johan van Kouterik, voorzitter van de Stichting Future Center, is erg blij met deze afspraken: ‘Het is fantastisch dat na 22 jaar eindelijk weer op niveau de bal gaat rollen in het historierijke stadion van Wageningen. Het zou prachtig zijn als de oude tijden terugkeren zoals in 1962 toen Benfica in het hotel verbleef en op de Berg trainde. We zijn ook blij met de samenwerking met Hotel de Wageningsche Berg die ook op andere gebieden perspectieven biedt. Dit is een overeenkomst waar iedereen van profiteert.’

 

Perfecte faciliteiten 

Hotel de Wageningsche Berg is onderdeel van de Jaap Venendaal Groep. Eigenaar Jaap Venendaal ziet mooie perspectieven voor de samenwerking: ‘Samen kunnen we de voetbalteams de perfecte faciliteiten bieden voor een trainingskamp. Hotel de Wageningsche Berg is uitstekend geoutilleerd voor een optimaal verblijf en verzorging van de voetbalteams. Onze buurman, het stadion, is een prachtige locatie om te trainen.’

Voordat het eerste team verwelkomd kan worden, moet het hoofdveld van het stadion worden gerenoveerd. Het streven is begin juli een fraaie grasmat beschikbaar te hebben voor gebruik. Het gebruik van het hoofdveld voor voetbalteams staat de ontwikkeling van Future Center Wageningen als centrum voor sport, bewegen en gezondheid niet in de weg en past in het concept.