Eerste trainingskamp van dit seizoen afgesloten

Gisteren heeft de Duitse voetbalclub Preussen Münster haar trainingskamp op stadion De Wageningse Berg afgerond. Het elftal verbleef in het naastgelegen Fletcher Hotel de Wageningsche Berg.

De Stichting Future Center Wageningen en BOEi hebben de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in de kwaliteit van het voetbalveld. Dit heeft erin geresulteerd dat er nu een prachtig veld ligt dat aan alle eisen van de KNVB voldoet. Samen met Fletcher Hotel de Wageningsche Berg wordt de locatie aangeboden voor trainingskampen. In de afgelopen jaren hebben onder andere de selectie van FC Twente,  Al Jazira Club (Verenigde Arabische Emiraten), het Braziliaanse dameselftal er trainingskampen gehouden. Het dameselftal van Oostenrijk had het stadion gekozen als uitvalsbasis voor het EK van 2017.

De spelers en de staf van Preussen Münster waren erg enthousiast over de kwaliteit van het veld en de rust in en om het stadion. Ook de faciliteiten die het hotel biedt werden dik in orde bevonden. De club heeft tussen 27 juni en 1 juli diverse trainingen en oefenpartijtjes afgewerkt. De vrijwilligers van het stadion ondersteunden de technische staf door onder andere het veld na de trainingen weer te prepareren en te zorgen voor voldoende irrigatie. In verschillende facebook-posts roemde de club de vrijwilligers om hun inzet en vriendelijke ondersteuning.

Deze zomer komen nog minstens twee grote clubs naar Wageningen om een trainingskamp te beleggen.